-

idag är det söndag,
vi jobbade idag, det var helt okej.
i morgon är vi lediga vilket betyder fest och utgång nu snart,
det kommer antagligen bilder i morgon,
nu är det fest som gäller
tjing-

-

Börjar jag bli full? Jag har druckit knappt ett glas vin men känner så mycket samhörighet med musiken och hela stunden i sig? Eller börjar jag få allvarliga psykbrytsproblem? På högsta volym sjunger Laleh att "vi är redan fria".
Helt plöstligt skriker Sandra "MALIN!"
-Ja?
-Har inte du glömt någonting? ( Men sin barskaste och höjda röst utropar hon detta)
-Vad?
-Kom hit!
Jag hade glömt plattången. Jag trodde att jag hade glömt att man gick på toaletten när man skulle kissa och därför hade kissat i hennes säng. Så lät det. Men det var lugnt. Puh.
Gubben i lägenheten är inte lika tillfreds som jag är. Han är missnöjd. Minst sagt. Hur går det till? Hur lyckas jag alltid ställa till det? Uppenbarligen har vi stört. Tjabblat. Tisslat & tasslat. Låtit. Men han kan inte ta det personligen med mig och Sandra utan är sur och blänger bara på oss. Till den övriga personalen på hotellet har han däremot delat med sig av det snaskiga skvallret. Praktikanterna låter. Stör. Dom är tjejer. Dom gör så att killarna också sitter uppe och låter. Blablabla. Men eftersom ingen direkt kritik har tilldelats mig så låter jag det passera lite grann. Är man femtiotre år och levt med en jävla massa olika människor i hela sitt liv ska man kunna ta en konflikt. En diskussion. Eftersom han inte gör det är det svårt att veta vad man ska ändra på. Antar att han önskar mer stillhet. Just nu är han inte hemma, utan har flytt fältet som resten av grabbligan och därför sitter jag i köket och lyssnar på musik och dricker vin. Men självklart ska jag försöka skapa en mer stillsam och harmonisk plats åt farbrorn. Självklart. Men jag vill inte höra någon om att tjejer hit och dit och tassel och tjabbel och ditt och datt från den övriga personalen. Jag vill höra det från han. Innan han har nått sin gräns. På direkten när han känner att nu stör dom mig så pass mycket att jag inte kan leva som vanligt, då, då ska han komma till mig och yttra sig.
Jag anar att han inte läser denna blogg och därför kan jag tänka mig att det är lite orättvist att han inte får reda på detta, men att ni, kära läsare får. Men han borde veta bättre än att bittra ihop helt. Men det löser sig. Det med. Jag är inte arg. Jag är van känns det som. Alltid stör sig någon på mig, och allra oftast går personen i fråga inte till mig, utan till någon annan, vilket gör att jag har minimala chanser att bättra mig när kritiken ska gå några varv innan den hinner fram, i kanske en helt ny tappning.
Nu vet ni i alla fall hur vi har det. Och det är faktiskt bra. Jag har det bra. Hur gubben har det vet jag inte riktigt men han verkar purken. Jag ska kanske ordna det, kanske ;) Men först ska jag rocka loss lite och festa på dippan ikväll!
Måste bara säga att Tony har tagit upp med mig att jag pratar om mycket bajs numera, efter min ankomst hit. Det beror på allt skitsnack som förekommer här uppe! ;) (Hö hö hö)
Ha det gött mina vänner! Och ni andra också för den delen! Puss <3
T <3

<3

Jag kände att ett hjärta skulle passa som rubrik. Helt delad känslomässigt men ett hjärta är väl bra för stämningen, eller?

På ett sätt har jag ju alltjämt lite åldersnoja men idag känner jag att det ska bli kul att utvecklas och åldras. Inte bli tråkigt vuxen, men att se hela min generation växa upp, föra andra sorters diskussioner och kunna bestäma helt och fullt över mitt egna liv. Nu är jag delvis fast. Med skolan. Jag kan ju hoppa av i morgon. men jag vill ju fullfölja för betygen och själva utbildningens skull och sen trivs jag ju i skolan så. Men jag vill tjäna mina egna pengar, kunna flytta i morgon om jag har lust och bara sitta i skräddarställning, skrika HÄSTBAJS! och äta godisremmar hela dagen om det är det jag känner för. Egentligen är jag fllständigt myndig och har ansvaret för mig själv och skulle kunna kasta varenda tallriken i backen om jag ville. Men jag gör inte det? Jag känner att jag kommer från ämnet men när jag tänker efter gör jag nog inte det. Det handlar ju trots allt om livet att leva. Och om jag bara har roligt och trivs och har det bra i min lilla bubbla är det nog skitsamma om jag är arton eller trettiotre.

Dom pratade om det på hotellet idag. Människorna emellan. De pratade om.. människor. Alltså inga speciella. Utan om människan. I sig. Man stör sig på varandra och etc etc. Så jag försöker tänka att jag har mitt liv. Min bubbla, Och sen om resten av världen rensar öronen i en köttgryta så ska jag bara ge själva fan i det. Alltså inte det att jag inte ska reagera på någonting. Men att jag kan tänka att "nu hoppar jag in i min lilla bubbla igen för att jag inte vill störa mig på att han petar sig i näsan", absolut inte att jag hoppar in i bubblan för att jag inte bryr mig om andra. Men att jag kan bara ha roligt och skratta och leva loppan och dela med mig av det. Fast sen vill jag ju dampa loss lite också. Men ni förstår grejen. Jag känner mig lite tillfreds. Om det är vinet eller alla människor här som rör om i min tänkarlåda eller vad det nu är. Men jag känner att jag är klar här. Nu. Men denna utläggning alltså. Jag tror jag sagt allt som behövs om detta just för stunden.

Har precis slutat praktiken och Gustav har hällt upp lite vin till mig och nu ska jag spela lite music för mina kära lägenhetskamrater.

Puss!

-

Ledig igår, super skönt.
Malin a och carro jobbade, malin l var ute med de andra här i backen och åkte. Jag låg hemma hela dagen, men när malin kom hem drog vi å ångbastade och bubblade! På kvällen blev det lugnt här hemma med alla som bor här
skit trevlig kväll!
Nu börjar snart praktiken, pust, jag orkar inte med det.
Sandra

party like a rockstar

alltså har ni inte ångbastat måste ni göra det.
Efter gårdagens pass drog jag och malin  och tränade och sen fick hon mig till att basta, det är så skönt, och allt är gratis ;)
Min praktik är jätte tråkig, idag har ja försök säga saker och prata på en massa, men jag får liksom ingen respons, går man istället ut dit malin är så får man mer respons men ändå är det väldigt lugnt och stillsamt. Jobbade bara fyra timmar idag, men de fyra timmarna var som fyra dagar. Det är alltid kvälls buffé, idag hade vi tjugo gäster och ni kan tänka er att det inte finns något att göra. De putsar inte bestick och glas å sånt så då finns det verkligen ingenting man kan pyssla med när man inte behöver duka av bord.
Men praktikplatsen i sig är det inget fel på, jag tycker ändå verkligen bra om människorna, men det är ju det att det finns så lite att göra, och de kan ju inte de jag jobbar med hjälpa faktiskt.
Igår festade vi, man går mest ut söndag måndag och tisdag här, förfest i våran lya, grabbarna var nere på hotellet,  vi var där en sväng och fick goda drinkar! Sen drog vi oss upp till grannarna här ovanför, hände typ ingenting. Men sen åkte jag och Malin A med de till "stan" , malin L och carro stannade hemma med de andra.
typ fyrtio minuters kö, men det var det värt, jag hade skit kul, men det var sjukt mycket folk! studentveckor nu ! Sen efterfest här ovanför till halv sex, och ja sen blev det sängen!

-

Jag har ont i kroppen? Jag har inga pengar? Jag börjar jobba om 90 minuter? Hur tror ni det känns?
Såg klart I Love You Man, som bettan brännt till mig, tack bettan. Bra film.
Hemma är det tydligen snöstorm. Och här blåser det. Ganska skönt faktiskt.
Tvättmaskinen väsnas värre än vad vi har gjort på våra värsta fester.
Alltså människorna här.. Dom är speciella. Säsongarna är en sort. Typiska. Festar, jobbar, festar etc etc.
Men de övriga. Människorna. Urbefolkningen. Dom är avslagna. Lever de i dvala? Man försöker få till ett samtal men icke. Det går kanske 2 av 10 gånger.
-Bor du i Åre?
-Åre? Nej! Jag bor i blabla.
-Okej, ligger det långt härifrån eller?
-Ja, tre och en halv mil.
End of story. Samtalet är slut. Jag gör allt. Sandra också.
Sandra frågar personalen.
-Vad kan jag göra?
-Ingenting.
Alltså, dom är inte otrevliga. Dom pratar lite ibland. Men de frågar inte mycket. Inte mycket alls. De säger någon mening. Inte mer. Dom tittar på oss. Jag går fram och tillbaka för att hämta saker. Varje gång tittar personalen på mig. Bara tittar. Följer mig med blicken. Helt utan uttryck. Bara blint tittande.
Jag och Sandra är utan sysslor så vi går ner till tvättstugan och viker hotellets rena handdukar. Städperonalens jobb alltså. Städpersonalen kommer ner. Inte ett ord. Men dom är inte snofsiga, inte dryga och inte elaka. Bara tysta, lugna, avslagna. Varför kan dom inte föra ett samtal? Varför kan dom inte le och säga tack?
Hemma är det så mycket mer tjeckt. När vi praktiserade i helsingborg var det ännu mer tjeckt.
Så annorlunda. Där log man, man kom med åsikter, tips, tackade och sa ifrån. Här är det tyst.
En i personalen pratade med en gäst i telefon igår och fick ett litet utbrott efteråt. Det var så jävla skönt att se så jag började skratta och det kändes som, äntligen, äntligen vaknade den människan, om än kortvarigt och tillfälligt, men hon vaknade ur dvalan. Tjiho!
Sedan frågade dom vilken årskurs vi gick och vad vi skulle bli. Sedan åter, tyst. Så dom försöker ju ändå, och är snälla och allting, men det är sååå stor skillnad häruppe mot hemma och söderut.
Men det är bra här. Det är det! :)
Puss

God morgon

God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga i kör. Förfestade igår, här i lägenheten, vandrade senare ner hotelllobyn, gick upp och fortsatte festa i lägenheten. Gick sedan upp till grannarna. Sen slutade festen här hemma i soffan och till sist somnade jag i min säng. Sandra och Malin åkte till bygget och festade men jag och Carro stannade hemma. Skönt tycker jag.
Sandra blöder näsblod men när det har slutet tänker jag baske mig släpa med henne ner till lunchen och äta lite. Sen blir det lite vila och sen börjar praktiken för mig klockan tre. De flesta i lägenheten har sovmorgon och sover fortfarande..
Har ont i kroppen efter träningen igår, känner mig seg efter festandet, längtar efter tony och är förkyld så det kan bli en långdragen dag detta. Särskilt med tanke på att jag kommer sakna han i över tre veckor till..
I övrigt är väl allt bra. Förutom att min lön fortfarande inte kommit så jag sitter inne på hela förmögenheten 4 kronor och femtio öre.
Ni får säga vad vi ska skriva om. Idétorkan är definitiv.

-

förlåt. praktik åtta till två. sen träning, bad och bastning. sen blev det middag  och biljard och fest. ni kom i skymundan. sorry för det. ska skörpa mig. komplettera. etc etc. vi dansar och sjunger till gamla klssiker. och har lämnat all disk till karlarna. mihihi

-

förlåt. praktik åtta till två. sen träning, bad och bastning. sen blev det middag  och biljard och fest. ni kom i skymundan. sorry för det. ska skörpa mig. komplettera. etc etc. vi dansar och sjunger till gamla klssiker. och har lämnat all disk till karlarna. mihihi

praktik dag 1

00.13 är klockan nu, vi har precis suttit och roat oss med våra kära lägehetsvänner, vilka människor, härliga är det rätta ordet. Om fem och en halv timme ska jag kliva upp, i morgon har jag frukosten och börjar halv sju!
Första praktik dagen idag, det var väldigt tråkigt, man gjorde nästan ingenting, var inga gäster så jag stod mest bara där, men det var trevlig och tror det kommer funka bra.
Malin a och carro var lediga så de spelade biljard med våra grannar medans jag och malin stod och slet 20 meter bort ;) fyfan. Men vi hann också var med en stund där på slutet.
När vi åker hem kommer de här vi delar lägenhet med vara som en andra familj .
Ledsen, men inga bilder nu heller,  men i morgon kan det nog bli några
Godnatt nu
sandra

åre dag 2

idag gick vi upp halv elva, drog nästan direkt iväg till åre för att handla lite. Sedan släppte vi av carro och malin i skidbacken och jag och malin åkte och käkade lunch på hotellet.
Nu har jag legat här under och lyssnat på malin som låg och as garva här över mig till någon film, ja ni kan ju tänk er!
Nu håller hon på och byter om till serveringskläder, hon börjar om tjugo minuter så då blir jag själv här.
Klockan fyra börjar jag, väldigt segt ska jag säga att vänta på att börja, kommer somna vilken sekund som helst ju.
I morgon ska vi försöka börja träna på gymmet, vi tränar nämligen gratis ;)
kommer mer roliga bilder när jag laddat kameran ;)
Sandra

åre dag 1

vaknade halv tolv. sedan fixade vi oss och sen åkte vi för att handla, alla var överens om att här behövs städ grejor så vi kunde städa i ordning här. När vi kom hem från affären , ja vad är det vi ser då? Jo killarna vi bor med stod och skurade golvet och hade städat toaletten, haha mindre över till oss, vi fick i uppgift att städa köket. Nu känner man sig lite mer hemma här, när man fått lite i ordning och så.
Igår hade man ju bra hemlängtan, men nu känns det bättre!
På kvällen lagade vi käk, lagom när vi ätit kom grabbarna hem, " fan vilket kalas ni har här då" sen fick vi sällskap och mousserande vin öppnades och groggar blandades . Här är det tydligen söndag måndag och tisdag som är ute dagarna. Trevlig stämmning blev det, och alla är väldigt vänliga och lätta att umgås med.
Blev ingen utgång för oss ikväll! Lite sugen var man ;)
praktiken börjar 16.00 i morgon
Sandra.

-

karlar och groggar och bullar. utbildning har man inte och full på jobbet är man titt som tätt. känns seriöst. funderar på att bada i morgon . och basta. och kanske gå en sväng.
saknar tony. och allt närhet han ger. <3

-

jag får barskning av sandra över att jag använder för lite bilder i bloggen och att det faktiskt är därför hon tar bilderna.
på skoj skrev jag till agnes och jossan och härjade över att de inte läste i bloggen. jossan trodde jag hade självmordstankar. ni kan ta det lugnt. så är inte fallet.
nu är det mormors bullar och körsbärsvin . bilder kommer sen.

-

ser nu att sandra kallat denna blogg för mullvadens blogg i tidigare inlägg. alltså kallat mig för mullvad. jag lovar att hämnden kommer att infinna sig.

-

Drömde mardrömmar i natt. Vaknade och blev väldigt lättad över att jag bara drömde. Orolig natt. Men klev upp vid halv tolv och gick ner till repan och presenterade mig. Sen blev det att handla. Städgrejer och mat. Vet inte om killarna i lägenheten kände sig pikade för när vi kom tillbaka stod DE OCH STÄDADE! Nu är vi i princip klara, lovade ju mig själv att gå ut och gå idag, men får se hur det blir.
Som ni märker har även Sandra aktiverat sig i bloggen. Spännande va? ;)
Nu ska jag ta mig lite mellanmål sen kanske en dusch eller en promenix. Agnes önskade minst fyra inlägg per dag. Får se hur det blir med det.
Puss

Världens ände , åre.

vi har precis anlänt till åre, skabbigt här tycker jag. Men vi ska städa i morgon, trots allt bara grabbar som bor här ;)
Det första som hände var att vi fick punka på bilen. Men sen gick det bra till en liten incident 50 meter från vårat boende ;)
Men malin är glad ändå och fixar i rummet!
Efter önskan kommer vi blogga om livet i åre , och jag kommer ibland också uppdatera mullvadens blogg
SANDRA
glöm inte läsa inläggen längre ner också
!

Malin i vårat rum

-

Kört, kört & kört. Kom fram. Fi faan. Eller. När det var femtio meter kvar körde jag fast, tjihoo. Blev till att kliva ut i tygskor och tunna mjukisar i halvmeterhög snö och skotta fram min kära bil. Medan de andra tjejerna skrattade högt och ohejdat. Sedan ska vi kliva in på mitt & sandras rum. Då boor någon där? Så personalen får ringa hotellets vd och vi får ett annat rum. Nu sitter jag i min tillfälliga säng och mina grejer är uppackade och jag är ganska trött.
Hoppas ni läser nu när jag skriver.
Jag saknar Tony. Redan. Efter inte ens ett dygn.
Hittils idag har jag bara gått 2703 steg men i morgon ska jag nog allt ta min en promenix här i vinterlandet. Hör gärna av er till mig. På min telefon vill säga.
Puss

On the road

Kära, kära läsare.
Jag har haft ett lååångt uppehåll med denna blogg. Men nu när jag åker till Åre har jag ju lovat er att återuppta bloggandet. Just nu sitter jag intryckt i passagerarsätet i bilen. Sandra som fräser på just nu. Vi ligger cirka...2 timmar efter schemat? I morse hände nämligen en liten accident. Klockan ringde klockan sex. Jag for upp och började med lite upppiggande morgongymnastik. Väckte Tony som mumlade över min fleecepolo.. Körde hem honom. Hämtade upp min kollega Sandra. Hämtade upp min andra kollega Malin. På väg mot macken för att tanka börjar hela bilen att durra och skaka och allmänt väsnas. Kör in på parkeringsfickan vid Nordeabanken och kliver ur bilen för att upptäcka.. jo vad? Ett platt däck. Klockan är runt halv åtta. Åtta skulle vi ha hämtat Carro och vara på väg ut från Vingåker. Ringer Tony, kastar ur all packning, Tony kommer och sliter ur reservdäcket som i vårt fall var ett sommardäck. Men vad tusan, 70 mil mitt i vintern, vad är väl det? Ganska olämpligt är det. Byter i alla fall däcket. Ringer Plåtis och åker och hämtar en väldigt trevlig och hjälpsam Leif som på verkstaden visar oss ett stooort hål i däcket. Gullig som han var fixade han ett nytt, bra däck för en för mig relevant och smidig summa.. Runt tio rullar vi ut från Vingåker. Sen har vi varit ständigt på väg med ett litet avbrott strax innan Ludvika då det blev lite godis, french hot dogs och dricka. Byn var.. sliten? Matt och blek. Och efter det har i princip allt sett ut på det viset. Inne på macken kände alla alla.
De pratar avslappnat och långsamt och avslaget och pratar om allt annat som absolut inte har med min förbannade hot dog att göra.
-Tjena
-Tjena
-Skani på fotboll?
-Nä, bandy.
-Din bil blablabla
-Ja, blablabla
-Blablabla
Och inte bara människorna verkade leva kvar i något avstressat by-liv utan verkligen hela alltet. Man kunde inte tro att vi tagit bilen och åkt tjugo mil utan att vi tagit tidsmaskinen och backat 50 år verkade troligare.
Sen fick Sandra köra lite. Och jag har druckit pepsi och ätit sådana där jordgubbssnören. Malin och Carro vilar sina ögon där bak.. Herr och Fru Sandra och Malin med barnen Malin och Carro. Nej, nu ska jag hålla koll här på Sandy, så allt går rätt till.
Lovar att fortsätta hålla er uppdaterade om allt spännande och äventyrligt som händer i mitt liv ;)
Hälsa alla glada från mig!
Super-Sandy hälsar så klart till alla er.

RSS 2.0